Банки работещи с лица с лоша кредитна история (ЦКР)

Значителен брой кредитополучатели се интересуват от това как да получат заем, ако кредитната история на кредитното им досие в ЦКР е влошена. Всъщност много банки просто отказват на такива длъжници кредити, смятайки ги за ненадеждни или дори за рискови.

Да си представим, че сте имали ситуация, в която сте имали забавяния в миналото, но сега искате да получите парични средства назаем. Всъщност съществуват кредитни компании, специализирани в отпускането на бързи кредити дори за нередовни платци с много лошо цкр. Ето няколко съвета какво трябва да направите в случай, че сте попаднали в черния списък на ЦКР.

 


СПИСЪК НА КОМПАНИИ ОДОРЯВАЩИ ПРИ ЛОША КРЕДИТНА ИСТОРИЯ


Като начало, опитайте се да коригирате кредитната си история

За целта е необходимо да изтеглите няколко малки заеми и да ги погасите навреме, за да започнете да отговаряте на всички условия на банките, т.е. да извършвате плащания на точната дата и в пълен размер. Това може да се направи в организации, отпускащи микрокредити или да се даде изричен заем за закупуване на някакво оборудване. Вземете малки суми – за тях банките намаляват изискванията на своите клиенти, в допълнение, по-вероятно е да изпълните всичките си задължения. Ако елиминирате лошата си кредитна история, тогава ще можете да вземате заеми от банки при изгодни условия.

Ако имате нужда от средства бързо, трябва да се свържете с банки, които не проверяват Кредитните компании, отпускащи микрокредити са лоялни към малки закъснения в миналото, ако случаите са били затворени, т.е. в крайна сметка кредитите са били погасени.  Но в същото време трябва да очакваме висок процент на лихвата. Макар и малък, списъкът с банки у нас, които отпускат кредити на нередовни платци, все пак съществува. Също така, опитайте се да получите кредитна карта. Това е бързо, удобно и често не се изисква доказателство за доходите. Това е добра алтернатива на потребителските кредити.

СПИСЪК НА КОМПАНИИ ОДОБРЯВАЩИ ПРИ ЛОША КРЕДИТНА ИСТОРИЯ