Възможно или е бърз кредит по телефона

Значителен брой от хората у нас може би са чували за бърз кредит по телефона. С този пост ще обясним накратко какво представляват офертите за заем по телефона и как работят.

Кредитът по телефона е тип небанков заем, които можете да използвате чрез личния си мобилен телефон, стига да имате достъп до Интернет. Подобна процедура опростява начина на достъп до кредита, но също така премахва необходимостта от посещение на клона или офиса на кредитора или необходимостта от попълване на формуляра на компютър.

 



Тези заеми работят точно като онлайн заемите, с изключение на това, че целият процес на попълване на формуляра и одобряване на кредита се осъществява директно на уебсайта на кредитора, чрез оптимизирания интерфейс за мобилните устройства или чрез специално приложение, специално проектирано за използване от физически лица,  заинтересовани от достъп до кредит по телефона.

Тези заеми са свързани със значително опростяване на процедурата за получаване на заем по традиционния начин, като се има предвид, че:

– при кредит по телефона заявителят има под ръка устройство, което му позволява напълно да управлява цялата процедура за кандидатстване за заем (той може да създаде акаунта си в онлайн платформата на кредитора, да попълни формуляра за кандидатстване за заем, да качи документите, поискани от кредитиращата компания и  да се свърже с кредитора чрез телефонно обаждане или SMS, в случай на одобрение на искането);

– по този начин поредица от стъпки от класическата процедура са елиминирани, така че кандидатът има възможност да попълни заявлението в позната среда. Той вече не трябва да ходи и да чака в клона на кредитора за заявлението, досието за заем. По този начин документацията, която представя, вече не е толкова обемна;

– етапите на проверка на заявката се извършват много по-бързо и целият процес на комуникация е по-ефективен, отколкото в случай на традиционен банков заем, който е еквивалентен на дълго чакане и загуба на време.

Освен това такава услуга чрез мобилно устройство позволява на заявителя да провери в реално време дали е извършен банков превод (чрез мобилното приложение на банката, към която е отворена сметката, в която ще бъде извършен превода). Следователно, това е един от онези видове заеми, който заслужава вниманието на всички заинтересовани лица, които желаят да се възползват от заем с опростена процедура за получаване на малко парични средства.