Кредитен калкулатор или как да изчислим месечната си вноска

Кредитен калкулатор

Кредитният калкулатор е онлайн калкулатор с вградени стойности, който автоматично калкулира цената на кредита ви. Той служи, за да може всеки човек да направи персонализирано изчисление, въз основа на избран кредитен продукт от заемодател, от който е решил да тегли заем. Кредитният продукт е специализирана финансова услуга, а чрез електронния калкулатор, може да бъде адаптирана към индивидуалните нужди и възможности на всеки човек.

За да не направите неблагоприятен избор за вас и семейния ви бюджет, когато решите да получите достъп до заем за лични нужди, препоръчително е да използвате кредитен онлайн калкулатор, с какъвто разполагат фирмите, които имат официален сайт. Този инструмент е по-скоро като основна стъпка, през която трябва да преминете, докато не вземете окончателно решение да кандидатствате за заема за лични нужди.

 



В онлайн платформата на уебсайта на банковата или небанковата институция, с която искате да се свържете, ще намерите този калкулатор, който ще ви помогне да изчислите лихвите, таксите и комисионните си, както и цялата сума, която трябва да бъде възстановена. Необходимо е да следвате само няколко прости стъпки. Отворете официалната страница на избраната от вас институция и там ще откриете ос, посочете сумата, до която искате да получите достъп. На друга ос посочете продължителността на периода на погасяване. Така в две лесни и бързи стъпки ще зададете стойностите, които желаете и ще разберете всички подробности и за допълнителните разходи.

Заемите за лични нужди се отпускат сравнително бързо, като документацията е значително опростена. В случай, че кредитът се отпуска на потребители, които работят, кредитните институциите имат възможност да проверят директно размера на доходите, така че да не се изисква доказателство за доход от работодателя.

Друго важно условие е да получавате постоянен доход по време на погасяването на заема. Повечето банки изискват заявителят да има най-малко една година стаж в последната си организация и поне три месеца на текущата си позиция, докато небанковите финансови институции нямат тези условия.