БАНЯ ИНТЕРИОР: ЕЛЕМЕНТИ, КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ СТИЛА

Банята е мястото, където обстановката трябва да бъде уютна, комфортна, естетически и интериорно издържана, така че да ни помогне да се отпуснем и облекчим напрежението от натоварения ден. Важно е не само релаксиращата среда, но и красотата и комфорта в нея, правилно подбраните мебели. При създаването на такъв интериор е важен всеки елемент, особено изборът на основните компоненти. Тази статия включва много идеи за създаване на модерен стил баня.

Баня покритие – как да изберем?

Основната задача е да изберем покритие за защита на повърхности от влага, температурни промени и лесна поддръжка. Но в допълнение към интериора е изключително важно да се спрем на правилния цвят, който ще ни накара да се чувстваме комфортно и релаксиращо в банята. Трябва да сме внимателни ако искаме да съчетаем различни цветове в интериора на банята – комбиниране на светъл и тъмен материал. Дизайнът, построен върху контраст, ще ви помогне да демонстрирате геометричните характеристики на помещението, добавяне на динамиката в интериора. В допълнение, кристалните бели мебели за бани изглежда много печеливша на фона на тъмните цветове. Друг популярен цвят решение за баня е комбинация от светли и тъмни тонове, цветни фонове и рисунки. Например, комбинацията от светъл цвят плочки и цветни мозайки с елементи от злато, мед или сребро, изглежда невероятно красиво! Особено популярна е комбинацията от плочки с мотиви, наподобяващи камък, тухлена зидария или стена с елементи на бетон.

Мебелите за баня е основното и най-важно нещо в интериорното решение

Основният компонент на интериора на банята са ВиК устройствата и мебелите за съхранение на малки неща, които са толкова удобни за съхранение на чисти кърпи, тоалетни принадлежности и др. Ето защо, за да се създадете един интересен интериор е добре да потърсите и закупите оригинални модули за баня. Висящи модели на мивки и шкафове ще ви помогнат да спестите ценно пространство присъщо за по-малките бани, както и да се докоснете до модерността на дизайна.

Оригинални аксесоари за баня

Блестящите хромирани детайли, медни аксесоари, черно и бяло и снежнобял гланц  никога няма да загубят чара си. Също така използването на дърво в банята става все по популярно и предпочитано интериорно решение.  Разчупените стелажи, на които можете да поставите красиви кошници с тоалетни принадлежности, кърпи, списания, малки вази с цветя, свещи, ароматни пръчки и др.