Ботуши от естествена кожа – най -топлите обувки на земята

Ако по-рано такива обувки са били използвани изключително от жители на Далечния север, сега те се избират от всички, които искат да поддържат краката си топли и удобни. Тези ботуши са предназначени за носене в студен и много студен климат. Те могат да издържат на температури до -50 ° C. Ботушите от естествена кожа ще ви зарадват със своето удобство, лекота и затова могат да се използват от любителите на риболова и активния зимен отдих.

История

  Смята се, че първите ботуши от овча кожа са направени преди много стотици години от жителите на Далечния Север. Те трябвало да предпазят краката си от тежки студове, които овчата вълна свърши отлична работа. Ботушите с естествена кожа се изработвали ръчно. За създаването им може да се използва не само овча кожа, но и кожите на арктическа лисица, елен, заек, крава.

  С течение на времето високите кожени ботуши са престанали да бъдат обувки, предназначени изключително за жителите на Севера. Те биват предпочитани от  модерни момичета по целия свят. Днес тези ботуши се носят с удоволствие от хора, които не искат  краката им да замръзнат през суровата зима.

Планирате ли да си купите ботуши от естествена кожа?

  Съвременните производители предлагат на своите клиенти широка гама от ботуши с естествена кожа за всеки вкус. Те са представени от модели с различни форми и цветове, с богат декоративен дизайн, както и класически опции. Подметката може да бъде изработена от каучук, комбинирана с филц, сгънат на няколко слоя.

  За да могат ботушите от естествена кожа да издържат дълго време, трябва да следвате някои препоръки. Така че, не препоръчваме да ги носите по време на киша или топене на сняг и да ги изсушавате на отоплителни уреди. За да направите това, трябва да използвате специална електрическа сушилня. Високите ботуши трябва да се съхраняват в плат, а не в целофанов плик. Следвайки тези правила, ще удължите живота на обувките си.