Защо да сключите застраховка автокаско онлайн

Застраховка каско е договор, по силата на който притежателят на превозно средство, претърпяло материални щети, има право да получи обезщетение. Предназначена е както за физически лица с по една или повече коли, така и за фирми, които притежават цели автопаркове. Застрахователната оферта се получава бързо и лесно с помощта на каско калкулатор, след като в задължителните полета на калкулатора коректно бъдат попълнени всички данни. Няма ограничение за вида на застрахованите автомобили – те могат да бъдат леки, товарни, автобуси, мотоциклети, селскостопански и верижни машини и други. 

Какво покрива каско застраховката

Пълна загуба или нанесени щети на превозното средство, причинени от:

  • природни бедствия – наводнение, градушка, проливен дъжд, ураган и буря, тежък сняг, паднали дървета и други предмети, в резултат от лоши атмосферни условия и т.н.;
  • пожар – последствията от него оставят различни повреди и увреждания по колата;
  • престъпна дейност – кражба на автомобила или вандализъм, като заливане с химически препарати, взривяване или палеж;
  • произшествия с други превозни средства по време на движение или при престой на паркинг;
  • необходимост от допълнителни средства – в случаите, когато автомобилът не може да се движи на собствен ход и се налага репатрирането му, както и когато трябва да остане на отговорно пазене, след претърпяно застрахователно събитие.

При сключване на автокаско възможностите са основно две – пълно или частично каско. Изборът на удобен калкулатор осигурява сравнение между различни застрахователи и изчисляване на точните цени.

Предимства на онлайн застраховането

Интернет е място, което привлича все повече потребители и това е причината то да се превърне в удобен канал за покупка на каско застраховки. С онлайн калкулатор този начин на комуникация става още по-привлекателен, тъй като за всеки клиент е важно не само колко пари ще плати, а и какви рискове ще покрие договорът му. Зад каско калкулатора стои огромен набор от възможности, които позволяват за секунди да бъде сортирана значителна по обем информация и да бъдат намерени най-добрите предложения.

Времето е ценно за всеки. При онлайн покупка не се губят часове в търсене и чудене, а нещата се случват за секунди. Достатъчно е личната информация да се попълни в калкулатора и веднага ще се появи подходяща оферта за каско. Не е за подценяване и удобството от това, че не е необходимо посещение в офис в определен ден и час. Онлайн застраховка автокаско може да се направи по всяко време на денонощието и от което и да е място.