Избор на спално бельо по „фън шуй“

 Избор на спално бельо по „фън шуй“

Сънят оказва много силно влияние върху физиката и психиката на човека. Освен това, той е и приказно царство, в което неусетно се пренасяме. По време на сън си почиваме, изпълвайки се с енергия за целия ден. Ето защо, в съответствие с правилата на „Фън шуй“, всички обекти в спалнята трябва да бъдат по двойки, за да не бъдете самотни в живота. За  семейните спални избирайте следните комплекти: 2 калъфки за възглавници и 2 завивки.

Препоръчително е по-често да подновявате спалното бельо

Смята се, че старото натрупва лоша енергия, а по този начин оказва негативно влияние върху самия човек. Скъсано, износено, дори с малки нарушения на материята, това оказва неблагоприятен ефект върху отношенията с близките ви.

Комплектът трябва да е само от естествени материи

Според „Фън шуй“ синтетиката отблъсква късмета и благополучието. Докато, естествените материи – памук, лен, бамбук, коприна – дават силно положителен ефект върху вашата кожа, здраве и благосъстояние.

По правилата на Фън шуй, бельото трябва да изобразява и излъчва спокоен вид

Рисунки или щампи с хищни животни, геометрични фигури с остри ъгли, автомобили или животни в движение, изобщо не са за препоръчване, тъй като биха могли да окажат негативно влияние.

Върху вашите постелки трябва да присъстват овални линии, цветя, треви, растения, облаци и други шарки, които имат благоприятно влияние – спокойствие, уравновесеност, хармония, релакс.

Спалното бельо е много добро решение за подарък

Когато спалното бельо е избрано, съгласно „Фън шуй“, смисълът става още по-дълбок. Хубаво е да се съобразите с предпочитанията и цветовете в спалнята на вашите роднини или приятели.  Когато комплектът е предназначен за хора над 40-годишна възраст, те ще оценят класическото спално бельо със спокойни и омекотени цветове. Ако изборът е подарък за млади хора, спокойно и нашироко можете да експериментирате с цветовете. Например, за младите дами изберете флорални шарки, а за господата – абстрактни шарки. За хора от хармоничен тип, изберете кремави и бежови нюанси, а за активните, целеустремени, личности са типични ярки цветове и техните комбинации.