Как да пречистим тялото си, разказват Биотика

Хората търсят естествена детоксикация в продължение на стотици, ако не и хиляди години. Древните култури в Европа и Азия редовно са практикували техники за пречистване, за да подобрят баланса между ума и тялото си. Тези детокс методи често се използват и днес заедно с физически дейности като йога и медитация. Твърди се, че поддържането на тялото и ума чисти и ясни, е ключът към дългия и щастлив живот.

Днес хората все още искат да пречистят организма си, за да изглеждат и да се чувстват по-добре. Съвременните диети обикновено включват много преработени храни, които могат да причинят натрупване на токсини с течение на времето. Детоксикацията на тялото ви може да бъде един от най-добрите начини за възстановяване на естествения му баланс. 

Биотика

Безопасни и ефективни начини за естествена детоксикация на организма

Ето и методите, чрез които може да осигурите детокс за организма си.

Бързо пречистване

Черният дроб играе ключова роля във филтрирането на токсините от кръвта ви, но други органи, като бъбреците, лимфите, белите дробове и червата, също участват в този процес. Компрометираната храносмилателна система няма да филтрира ефективно тези замърсявания от кръвта ви. Един популярен начин да стартирате процеса на пречистване на тялото си, е да извършвате периодично гладуване, познато още като фастинг.

Това може да се случва ежедневно, в определен часови интервал, или да се ограничи приемът на калории за 2 или 3 дни, в които да консумирате само вода или плодов сок. 

Ако решите да тръгнете по този път, експертите от Биотика препоръчват да пиете прясно изцедени сокове, които да си правите у дома.

Увеличаване на притока на кръв

Друг начин да стимулирате естествените системи за пречистване на тялото си, е да увеличите притока на кръв. Редовните физически упражнения могат да помогнат за подобряване на цялостното здраве. Тренирайте мускулите си ежедневно, за да увеличите кръвообращението. Движете се много! По този начин стимулирате черния дроб и храносмилателната система и помагате за по-бързото отстраняване на токсините от кръвта.

Промяна в режима на хранене и начина на живот

Чудесен начин за пречистване на вредните вещества е да коригирате диетата си. Изключете вещества като кофеин, алкохол и никотин. Ограничете приема на рафинирани захари и наситени мазнини.

Използване на естествени почистващи продукти

Често пренебрегван начин за детоксикация на всички системи в човешкия организъм е ограничаване на броя на токсините и замърсяванията, с които влизате в контакт ежедневно. Трябва да намалите употребата на комерсиални почистващи продукти, които са пълни с агресивни химикали. Вместо това изберете естествен заместител като био прахове, препарати и домашни сапуни. По възможност се отдавайте на почивки, като избягвате градската среда, пълна с мръсен въздух. 

Избор на подходящи добавки за детоксикация

Те се справят добре с пречистването на тялото и могат да изхвърлят голяма част от замърсяванията през кожата. В онлайн магазина на Biotica може да разгледате разнообразната гама от подобни продукти, които са на достъпни цени.