3 мита, свързани с лазерната епилация

Едно от нещата, с които дамите открай време се борят е нежеланото окосмяване. Всяка жена се справя по различни начини с него – чрез бръснене, с епилатор, с кола маска, с депилатор и прочие. Вариантите са много, но при повечето е невъзможно да се избегне частта с болката.

От няколко година насам у нас нашумява лазерната епилация. Тази процедури печели вниманието на представителките на нежния пол с бързото си и безболезнено протичане.

Според медицинските лица, които работят в центровете за лазерно епилиране е важно по кожата да няма тен, нито да се използват автобронзанти в периода преди да се подложите на процедура.
Мит е, че по-тъмните и дебели косъмчета не се влияят от лазерната епилация. Колкото по-светла е кожата и колкото по-черен е косъмът, толкова по-ефективно е епилирането с лазер.

Друг мит, който битува сред жените е, че лятото не може да се прави лазерна епилация. Това също не е вярно. Според експертите дори това е най-доброто време, за да изглежда и да се чувства красива една дама. Тези процедури могат да се планират и няма пречка да се извършват целогодишно.
Вярно е обаче, че излагането на слънце трябва да се ограничи максимално. Солариум също е добре да се избягва.

Пореден мит, който битува в интернет пространството е, че действието след подобна процедура трае до живот. За съжаление, това не е точно така. Обикновено ефектът продължава между 10-15 години, но не и вечно. Броят процедури, които е нужно да се направят е различен в зависимост от няколко фактора, но в повечето случаи е 6. Те са разпределени през няколко месеца.

След това специалистите гарантират края на ерата на кола маската, бръсненето и т.н.
В мрежата може да се намери много подвеждаща информация по темата. За да получим най-точно информация обаче, най-добре да се обърнем конкретно към студиото за красота, в което сме решили да се подложим на епилиране с лазер.