На какво може да разчитат хората с лоша кредитна история?

Получаването на кредит от банка с лоша кредитна историязависи от характера на дълга, но доста често потенциалният кредитополучател трябва да чака години, докато кредитната институция даде положителен отговор.

Изминаха почти 10 години от началото на финансовата криза, когато много кредитополучатели имаха проблеми с изплащането и хората попаднаха в полето на зрение на колекторските компании.

 


КАНДИДАТСТВАЙ ЗА КРЕДИТ ТУК >>


Сега част от населението търси нови заеми, но често провали поради лоша кредитна история. Отношението на банките към такива кредитополучатели е различно и, както обясниха представители на кредитните институции, всеки случай се разглежда индивидуално. Важно е какво е било отношението на лицето към връщането на дълговете, колко дълго е изплащан заемът. Наличието на такова минало, ако не изключва възможността за получаване на нов заем, но може да доведе до неговото поскъпване или изискване за авансово плащане.

Също толкова важен фактор е кредитната история и наличието на други задължения и връзката им с доходите.

Освен това се анализират други задължения и предишното сътрудничество на кредитополучателя с финансовите институции. „Лошата кредитна история със забавяне на изплащанията е много сериозен критерий при издаването на кредит, тъй като точно отразява дисциплината и почтеността“.