Нов поглед на доставката на храна до дома

Мнозина вече са нетърпеливи да излязат най-накрая от дома си, да си направят прическа и след това да се разхождат в любимия си парк, да заведат децата си на кино или развлекателен център, а вечер да отидат на добър ресторант или нощен клуб. Или просто да отидат на риболов (от сърце и с песен!), в продължение на няколко дни.

Най-належащият въпрос сега е какво да се ядем и от къде да го вземем? Според статистиката 36% от населението редовно използва услугата за доставка на приготвена храна. Едва ли в тази цифра влизат пенсионерите. Те предпочитат да готвят свои ястия, главно от закупени запаси. Това също не включва малки деца и ученици (с изключение на студенти).

Остава поколение милениали (родени от 1980 до 2000 г.). Бихме добавили тук още по пет години, защото сред 15-годишните и по-възрастните със сигурност ще има любители на пица, суши и друга храна с доставка.

Статистически доказан факт: милениалите харчат много повече като процент от заплатата, отколкото тези, които са израснали и са живели у нас.
„Старото“ поколение е свикнало поне да отлага нещо, докато младите малко се тревожат за това. Затова смятам, че споменатите 36% от населението са просто свързани с милениалите. И със среден доход.

Колко скъпа е доставката до дома?

Стереотипът, че поръчката на храна у дома е твърде скъпа, все още съществува, но нейната жизненост бавно „избледнява“, което се доказва от бързо разрастващия се пазар на услугите за доставка на храни.

Готова храна в периода на карантина

Сега ни призовават да излизаме и да пазаруваме възможно най-рядко. Така че може би е по-изгодно да поръчате в дома си готови храни или продукти за по-дълго време.

Сега можете да поръчате не готова храна, а продукти от магазина

Едно от основните предимства, с които може да се похвали доставката на продукти от Интернет, е намаляването на изразходваното време. Включването на компютъра е много по-бързо, отколкото да отидете в обикновен магазин, съгласете се.

Освен това онлайн магазинът за хранителни стоки помага да направите ясен избор. Не е необходимо да стоите половин час на тезгяха, избирайки между едни и същи продукти от различни марки „по око“: тяхното описание на сайта ще ви помогне да направите това за 2 минути.

Има онлайн хипермаркети, в които можете да намерите каквото ви пожелае сърцето , като магазин Фантастико. Единственото нещо, което трябва да имате, е достъп до Интернет и телефон като foodpanda, която доставя от магазин Фантастико, а понякога е достатъчен само един достъп до Интернет. Отдалеч можете да поръчате други стоки, включително играчки. Моля, обърнете внимание, че има услуги, които са дори по-добри от специализираните онлайн магазини, тъй като комбинират асортимент от различни хипермаркети, което ви позволява да изберете най-доброто и на най-атрактивната цена.

Просто трябва да изберете това, от което се нуждаете от асортимента на стоки, да оформите кошница за поръчка, да я платите веднага или при доставка, това зависи от условията на хипермаркета.

Като правило фирмените автомобили доставят храна до домовете за доста кратко време (до час, в зависимост от отдалечеността на адреса и ситуацията по пътищата).

Какво да отчетем при поръчката?

• Изберете компания, която доставя храна в запечатани опаковки. Лесно е да разберете на сайта.
• Погледнете куриера. Той трябва да носи маска и тънки ръкавици (медицински или латекс).
• По-изгодно е да поръчате хранителни пакети за цялото семейство за 3 дни, обикновено включващи три основни хранения и две закуски.
Въпреки не особено евтиния сегмент, тази бизнес ниша ще се развива. Сега е особено интересно за онези, които не могат поради натоварена работа или не искат да стоят пред печката. Но печелят достатъчно, за да платят за доставка.