Още 5 работещи идеи за онлайн бизнес

Новата нормалност въведе изключително много промени за мнозина от нас. Но знаете ли коя част от човечеството почти по никакъв начин не промени модела си на поведение и по-конкретно на начин на изкарване на пари? Точно така – на онази група от хора, които работят там, в интернет!

Ако в миналото печеленето на пари от интернет е било свързано само с цъкане на реклами и попълване на анкети, с което я си докарате 10 лева месечно, я късогледство от висене пред екрана денонощно, днес, нещата изглеждат по съвсем различен начин. Днес, именно онлайн е онова печелившо пространство, в което реално можете да изкарате пари, да направите бизнес, истински!

Ако не вярвате, замислете се добре кои са най-богатите в момента хора по света. Замислете се кои са приятелите сред обкръжението ви, които сякаш винаги са имали и достатъчно средства, за да живеят добре, и достатъчно свободно време, за да бъдат онова, което искат и с онези близки, които искат, вместо да се чудят как да свържат двата края на нормален пълен работен ден. Това е действителността – нещата се случват в интернет и ако искате да стартирате в бизнеса, не извръщайте поглед от монитора. Той трябва да започне именно там. А в случай че нямате вдъхновение или някоя гениална бизнес идея, не сменяйте страницата. Още сега ще ви дадем предложения за пет работещи идеи за онлайн бизнес:

  1. Онлайн магазин за детски дрехи или дамски обувки. Знаете ли защо именно за детски дрехи? Защото родителите са най-отговорните и в същото време безразсъдни купувачи. Една майка – дори най-голямата кокона на квартала – е готова да спести някой лев от новия си чифт обувки само и само да и останат повече пари, за да зарадва сина си с чисто нови детски тениски със супер герой!
  2. Онлайн магазин за сноуборд оборудване. Това сигурно ви озадачава много, а може и да кажете – да, оригинално е, но е сезонна работа. И така да е. Значи ще работите натоварено по-малко през останалата част от годината (спомнете си сега частта с онзи ваш приятел, който изкарва много, но работи по-малко от вас). Това ще е печеливш бизнес, първо, защото нишата е тясна и съществуват малко магазини с такива стоки. И второ – спомнете си сега за новата нормалност. Забавленията почти се изключват и то най-вече тези на закрити места. За щастие на открито сме малко по-свободни днес и зимните спортове си остават малкото позволени радости в условията на пандемия.
  3. Платформа за сравнение на фирми предлагащи бързи кредити. Като казахме пандемия, за съжаление, ще трябва да поговорим и за тази част от ежедневието ни – намалените ни доходи, все по-голямото ни затруднение да се справим с плащането на сметките, ипотеката и т.н. Кой, ако не фирмите за бързи кредити са тези, които най-бързо могат да разрешат тези проблеми? Проблемът е, че тези фирми днес са прекалено много, а и голяма част от тях продължават да са, как да кажем – не особено справедливи. Вашата гениална идея – да направите страница, в която ще сравнявате условията на отделните фирми за бързи кредити – ще набере невероятен трафик в рамките на седмица, особено в подобен момент като сегашния, след празниците!
  4. Онлайн консултиране или обучение в сфера, която е вашата сила. Да се върнем за пореден път на онзи ваш приятел, който работи онлайн и работи по-малко от вас, но изкарва повече. Бас ловим, че той е толкова успешен главно защото е намерил силата си. Тази сила може да е астрология, която в началото за вас е била страст, но днес можете спокойно да изчислявате натални карти в интернет и да си изработвате не малко страничен доход, а може и да е преподаване на чужд език – майките ще ви обожават най-вече сега, когато голяма част от учениците са в дистанционна форма на обучение – а дори и да разяснявате как се търгува на финансовите пазари, тъй като много хора напоследък се запалиха по тази идея!
  5. Произвеждай с ръце, продавай онлайн – в днешно време всички обичаме хендмейд и биото! Шегата настрана, това си е действителността. Според непотвърдени данни тази година по коледните празници близо 70% от хората са предпочели да поднесат подаръци ръчна изработка. От друга страна, все по-голяма част от домакинствата у нас се преориентират от големите вериги супермаркети към малките семейни магазинчета и най-вече към фермерските продукти. Ако живеете на село или в къща с двор с малък град, да не сте посмели да казвате, че работа за вас няма. Има! Нямате си и на идея колко струват органик фермерски продукти като домати, домашно кисело мляко и дори домашен био ябълков оцет, за който дори не е нужно да садите или отглеждате нещо!

Готови ли сте за бизнес, защото 2021 е в началото си и може би, голямото бизнес начало за вашия житейски път е именно тук и сега, напук на кризата, но пък с добра идея за онлайн бизнес!

Източник: Crazy Kids