Акценти, които да включите във вашите кухни по поръчка

Поздравления, ако вече сте горд собственик на мечтания дом или възнамерявате да реновирате и освежите жилището си. Проектирането на собствени дизайни, що се отнася до мебелите, е занимание, което, е, от една страна – изключително приятно, а, от друга – полезно от гледна точка на съобразяването изцяло със собствените вкусове.

 

Начинанието, свързано с проектиране на кухни по поръчка, е предизвикателство. Кухнята е помещение от дома, което се използва ежедневно по няколко пъти на ден – има ли домакинство, което да не приготвя закуска, обяд и вечеря, което да не се отдава на няколко блажени минути в пиенето на кафе или чай? Ето защо смятаме, че проектирането на кухни по поръчка си заслужава – така ще имате цялостен контрол върху дизайна, модела, използваните материали и крепежи. Подарете си наистина онази кухня, за която винаги сте мечтали.

 

А за да ви бъдем полезни, сме ви подготвили няколко съвета, касаещи именно въпросните кухни по поръчка – кои биха били най-удачните акценти, които да включите в дизайна?

 

Съветваме ви да заложите на уредите в цвят “инокс” – тази графитеносива гама приляга чудесно както на светли, така и на тъмни кухни. Цветът им е съвсем неангажиращ, така че с лекота бихте могли да включите всевъзможни цветове в интериора на кухнята си, ако желаете да следвате модните тенденции. Хладилникът, печката и аспираторът в цвят “инокс” ще подхождат чудесно на кухнята ви, както и на прилежащите й мебели като трапезарни маси и столове.

 

Много стилно и издържано изглеждат и витрините, особено ако са изработени от стъкла с матов финиш. Не мислете, че са отживелица в дизайна – тенденциите показват, че през последните години витрините се завръщат и отново трайно се настаняват сред онова, което е модерно в дизайна на кухни. Матовият финиш на стъклата придава една особена мекота и уют. В самите витрини бихте могли да подредите всевъзможни неща, чиито силуети примамливо ще загатват за себе си зад стъклата.

 

Бъдете и по-нестандартни в избора си на гръб за вашите кухни по поръчка. Най-често срещаният вариант е гърбът да съответства и на самия термоплот. Макар и чудесно съчетано, това решение не е единственото, което можете да изберете за кухнята си. Бихте могли да поставите плочки или дори камък за гръб – тези два варианта са изключително ефектни и гарантирано ще съберат погледите на гостите ви. Плочките биха могли да са с всякакъв размер – напоследък все по-популярни стават дребните мозаечни типове. Що се отнася до камъка – прекрасно изглежда мраморът като гръб за вашите кухни по поръчка.