Да опознаем любимите си оригинални парфюми

Любимите ни оригинални парфюми винаги са ни очаровали с блаженото си ухание, безкомпромисните качество и трайност и неистовата съблазън, която се излъчва от всяко шишенце.

 

И докато бързаме да отворим флакона и да се насладим максимално на идващата от там благоуханна есенция, ние рядко се замисляме зад целия процес, стоящ зад нея. Рядко си даваме сметка за пътя на парфюма – от цветната градина, от която са селектирани и взети съставките му от първо качество, до момента, в който държим благоуханието в ръцете си и го разпръскваме по кожата си.

 

Ето защо в днешната статия решихме да ви запознаем с няколко по-малко известни факти за най-предпочитаните козметични продукти – а именно всички оригинални парфюми. Запознайте се в детайли с някои “тайни” от света на парфюмната индустрия, които ще ви озадачат.

 

Знаете ли, че един и същ парфюм е твърде вероятно да ухае различно на различните хора? Ето защо специалистите съветват винаги, когато пазарувате парфюми, да ги тествате върху собствената си кожа, а не върху тестерните ленти, предлагани в магазините. Ако усетите аромата директно от флакона или от тестерната лента, то е много вероятно да ви въздейства по един начин. Когато, обаче, го нанесете върху собствената си кожа, парфюмната молекулна консистенция влиза в контакт с човешката кожа и се влияе от фактори като влажност, хормони и pH. Всичко това в комбинация би могло съществено да промени парфюмния аромат. Винаги тествайте благоуханието на кожата си, преди да го закупите, за да добиете адекватна представа за крайния аромат, на който ще се наслаждавате.

 

И нещо интересно за онези, които вярват, че е възможно хората да се привличат един друг на база миризма -има редица изследвания, които считат и доказват, че един от аспектите, спрямо които всеки избира интимния си партньор, е именно уханието, което излъчва. Ето защо носенето на оригинални парфюми често се свързва с харесването и привличането между хората. Има ухания, които влияят по много специфичен начин на всеки отделен индивид.

 

Ароматите съхраняват спомени – едва ли има човек, който да не е съгласен с това. Ако асоциирате дадени човек, място или ситуация с определен аромат, то, за в бъдеще, всеки път, когато усетите същото това благоухание, съзнанието ви по асоциативен път ще ви отвежда към изначалната ситуация.

 

От света на козметиката може би всички оригинални парфюми са продуктите, които осъществяват най-силни и здрави асоциативни връзки в съзнанието на всеки един от нас. Ето защо едва ли някога ще стихне всеобщото влечение и любов към именно благоуханните шишенца и флакони.