Почивка в Анталия – топ изживяване за всеки

Анталия е един от онези турски курорти, за които изглежда, че предлагат всичко нужно за идеалната почивка.

То предлага възможност за среща с древна история, красиви пейзажи, шопинг центрове, търговски улици и чисто море. С прекрасния си климат Анталия определено попада в списъка на курортите, които си заслужават да се обмислят, когато планираме следващата си почивка на плажа. А той е наистина впечатляващ – чист и поддържан. Не липсват и малки ресторантчета, които приласкават туристите с ароматна и вкусна морска кухня. Разнообразието от средиземноморски деликатеси е главозамайващо, но със сигурност може да разчитате на местните да ви препоръчат най-доброто.



Както вече споменахме климатът е една от значимите причини да се отправяме към този турски курорт всяка година. Още през май започва туристическият сезон, който не рядко продължава до края на октомври. Почивките в Анталия са характерни с топлото слънце те сгрява веднага след като излезеш от водата, чиято температура обикновено е около 22-23 градуса.

Мястото е подходящо за ваканция с половинката, с цялото семейство, с група приятели и т.н. Не липсват възможности за забавление в хотелските комплекси. Аквапарковете им са големи, а пързалките в ярки цветове привличат погледа от далеч.

Плажовете на Анталия омайват с идеална комбинация от фин пясък и малки камъчета. Хотелите предлагат различни игри за своите гости именно на брега на морето.

Не липсва и красива природа. Не всичко е застроено. Вашата почивка в Анталия може да бъде прекарана на някое сравнително девствено място, което тълпите туристи не са открили.

Цените за едноседмична ваканция в този турски курорт не надвишават нашите или тези на други наши съседки. Точно обратното, често почивката в Анталия може да излезе по-изгодна, особено ако сме намерили промо оферта или сме се възползвали от ранните записвания, които съседите предлагат ежегодно.
Без съмнение, няма да останем разочаровани, а ще искаме почивката край брега на Средиземно море да е безкрайна.