Добринище – ски курорт и термални извори

България отдавна се смята за една от най-богатите страни в Европа по брой минерални и лечебни извори. В тази плодородна земя има повече от 800 източника, благодарение на които в България се развиват множество балнеологични центрове и балнеоложки курорти, в които всеки може не само правилно да се отпусне след работни дни, но и да възстанови собственото си здраве, да презареди батериите си и да повиши жизнеността си за дълго време.

Един от тези балнеоложки курорти е малкият български град Добринище, заобиколен от три страни от планините Пирин, Рила и Родопи. Поради уникалната комбинация от най-чистата алпийска природа, спокойна атмосфера и наличието на уникални минерални извори, Добринище е много популярен сред туристите.

На малка територия на селото има седемнадесет горещи минерални извора, температурата на водата в които е от 30 до 43 ° C. В продължение на много векове те са известни с уникалните си лечебни свойства и помагат да се справят с много заболявания. Бронхиална астма, неспецифични белодробни заболявания, заболявания на бъбречната и пикочната система, храносмилателния тракт, черен дроб, жлъчен мехур, функционални нарушения на нервната система, това е непълен списък със заболявания, с които чудотворните минерални води на Добринище успешно се справят.

Поради наличието на голям брой природни източници, балнеологията, която е в основата на водната терапия, успешно се развива в града. Термалните води на Добринище са с толкова високо качество, че пациентите могат не само да правят уелнес бани, но и да я пият. Неконцентрираната локална минерална вода, когато се приема перорално, се използва като терапевтично средство при различни заболявания на черния дроб и жлъчните пътища, стомашно-чревни, урологични, метаболитни и ендокринни заболявания. Водата, съдържаща флуор, ще бъде от голяма полза и за профилактика на зъбен кариес и при остеопороза.

На брега на река Добринишка има басейн с минерална вода, наречен „Римското банче“, който е много популярен както сред местните, така и сред гостите на града. В Добринище е изграден голям лечебен център, с два закрити басейна, модерен СПА център с два външни басейна и масажен център, предлагащ различни видове масажи за здраве и красота. Около Добринище има много хотели с басейни, един от които е Русковец Резорт.

Русковец Резорт е модерен курортен хотел с басейн в Добринище, само на 6 км от Банско. Апартхотел с уникална архитектура е удобно разположен на южния склон на Пирин планина. Предлага живописни паркови зони, СПА център със собствена термална изворна вода и безплатен Wi-Fi в цялата зона. Климатизираните апартаменти и вили разполагат с телевизор с плосък екран, хладилник и чайник. Всеки апартамент разполага с тераса и / или балкон, а всяка вила има панорамна тераса с гледка към планината, камина и отоплен сушилен шкаф за ски оборудване. На място има безплатен частен паркинг. Той разполага със спа център със закрити басейни, сауна, парна баня, кнайп пейки и фитнес център. На панорамната открита тераса има 2 горещи вани с шезлонги и чадъри. Гостите могат да се насладят на уникален японски масаж, както и различни ритуали и терапии. За по-малките гости на СПА и ски курорт Русковец има развлекателни дейности, детска площадка и клуб. Осигуряват се бебешки вани и високи стол1ета за хранене. Ресторантът на място сервира органична храна от региона, а напитките се предлагат в бара. При поискване се предлагат специални менюта за пакетирани обеди при походи и ски. Апартхотелът разполага с помещение за съхранение на ски. Организира се безплатен автобусен транспорт до ски курорта Банско и Добринище. В околностите може да се насладите на множество дейности, включително ски и туризъм.

Като цяло курортът Добринище е чудесно място за добра почивка, лечение и профилактика на широк спектър от заболявания, а многобройните балнеологични и спа процедури помагат за удължаване на младостта и красотата за дълго време. Поради уникалните природни условия, лечебни термални извори, чист планински въздух, обогатен с аромата на иглолистни гори и мек климат, времето, прекарано в Добринище, ще бъде изключително полезно както за тялото, така и за душата.