Ето защо не бива да купувате безникотинови вейп течности от Китай

Вейп индустрията процъфтя. Напоследък все повече хора предпочитат вейп устройствата пред това да консумират традиционните тютюневи изделия. Предимствата са много. В повечето случаи те са здравословни. Причината е, че повечето вейп течности съдържат значително по-ниско количество никотин. Да не говорим, че на пазара ще намерите и безникотинови вейп течности. При тях отново има вид пушене – чрез изпаренията от устройството – но липсва каквато и да е следа от вредния никотин.

Въпреки че много специалисти твърдят, че вейп устройствата са на път да променят мисленето ни за тютюна, а с наличието на безникотинови вейп течности, ще намалим вредния ефект върху здравето ни от навика да пушим, тези продукти все пак пораждат няколко проблема.

От една страна, в страната има регистрирани немалко случаи, в които вейп устройства и течности се предлагат на непълнолетни лица. Това е строго забранено според закона, тъй като последният приравнява тези продукти с тютюневите изделия, тоест те не могат да се консумират от граждани под 18-годишна възраст.

От друга страна, властите са категорични, че е препоръчително хората да си купуват безникотинови течности директно от производителите или поне от оторизирани за целта доставчици. Причината е, че останалите представляват риск. Особено опасни са продаваните в Китай безникотинови течности. В големите международни китайски сайтове такива продукти не просто са налице, ами и се предлагат на значително по-ниски цени. Това кара потребителите у нас да поръчват през интернет безникотинови вейп течности. Но ние ще ви дадем няколко основателни причини да не го правите. Ето ги и тях.

  1. Китайските безникотинови вейп течности може да са изключително опасни. В тях няма информация за състав. Продавачите не са надеждни и могат да ви продадат буквално, каквото си поискат. Освен това, според експертите, някои търговци са склонни да предлагат никотинови, но под името на безникотинови вейп течности. Те разчитат да поддържат вашата зависимост и по този начин да купувате още и още в бъдеще от тях.
  2. Времето за доставка на безникотинови вейп течности от Китай е изключително дълго. Всички сме пазарували от китайските сайтове и знаем, че понякога за една стока от такъв магазин е нужен месец, а и повече, за да стигне до български пощенски клон, където трябва да се обработи и чак тогава потребителят може да си я вземе.
  3. За безникотинови вейп течности от Китай дължите данъци и мито. Това са такси, които могат толкова да оскъпят крайния продукт, че изобщо да не си е заслужавало да пазарувате от определения магазин, вярвайки във възможността да спестите пари. Имайте на предвид, че за повечето поръчки от китайските сайтове вече се дължат такси за мито, защото магазините се намират извън територията на ЕС, където подобни разходи ви се спестяват.
  4. За безникотинови вейп течности от Китай можете да избирате само предварително плащане. А то само по себе си е рисково. Нямате опция за тест и преглед. Нямате и възможност да платите с наложен платеж. В 90% от случаите се плаща с карта, което само по себе си е финансов риск. Някои от китайските търговци са фалшиви и единственото нещо, което целят с продажбите си, е да събират ваша чувствителна банкова информация и по-късно да я продават на недобросъвестни трети лица.

В България е най-удачно и надеждно да купувате безникотинови вейп течности от оторизирани доставчици и магазини за подобен тип продукти. Това е много по-лесният, безопасен, а и бърз начин, отколкото да правите поръчка през китайски сайтове.