Как да проверя колко пари имам в картата

Искате ли да знаете “Как да проверя колко пари имам в картата”

Колко добре човек контролира разходите си, зависи от това колко компетентно ще управлява парите си. Следователно едно от най -простите, но най -важни знания е как да проверявате парите си по карта. И има няколко начина да направите това.

Интернет банкиране

Понастоящем по -голямата част от пластмасовите карти са свързани със съответните интернет банки. И механизмът на взаимодействие с тях е различен за всяка отделна кредитна институция. В някои банки интернет услугата се свързва веднага след регистрация на съответния картов продукт. Някъде трябва да го свържете отделно чрез лично посещение или с помощта на банкомат. Някъде просто трябва да отидете на уебсайта на банката и да се регистрирате в съответния раздел. Тогава тази онлайн услуга ще бъде достъпна.

Това изисква:

– Въведете потребителското име и паролата, получени по време на регистрацията. Много често, за удобство, влизането съвпада с номера на мобилния телефон, прикрепен към картата.

– Въведете съобщението, което ще дойде на мобилния ви телефон. Това ще се случи, ако вашата банка поддържа двуфакторно удостоверяване чрез SMS. Ако това не е така, може да има други възможности за потвърждаване на входа.

Приложение

Този метод за проверка на сметка в картата, чрез интернет е приблизително подобна на предишната, само че не включва мобилен сайт, а мобилно приложение, което се свързва с Интернет банката по същия начин, просто процедурата за оторизация може да е различна. Много често самото банково приложение може да прочете паролата за потвърждение от SMS съобщението и вместо паролата често се изисква само ПИН код.

Банкомат

Ако нито един от начините за проверка на пари по карта през Интернет не е удобен за вас, тогава трябва да прибегнете до алтернативни опции. Най -лесното е да използвате банкомат. Няма нищо по -лесно – поставяте картата, след това въвеждате ПИН -кода, след което в секцията „Баланс“ и можете да разберете колко пари имате в сметката.

SMS съобщение

Повечето банки имат възможност да използват SMS съобщение, за да проверите баланса си. За да направите това, трябва да изпратите съобщение в правилния формат на специален номер, който е най -добре да разберете предварително на уебсайта на вашата банка или след лично посещение в офиса на банката.