Как да различим оригиналните авточасти от фалшивите?

Значителен брой от хората вярват, че закупунето на авточасти, които не са автентични им спестява пари. Ако и вие мислите така, добре е да прочетете тази публикация, за да разберете каква е истината.

Голяма част от водачите на автомобили по различни причини като неинформираност или липсата на опит, не са осведоменни за резултатите от използването на неоригинални части за техните МПС-та. В много от случаите собствениците на автомобили се ръководят от по-ниската цена и избират фалшиви авточасти, но ние ще изтъкнем няколко факта, за да докажем, че това е едновременно опасно и в същото време в дългосрочен аспект по-скъпо решение.

ВАЖНО! Добре е да се знае, че повечето членове, които съставляват Националната асоциация за автомобилни компоненти и съюзническите производители (NAACAM), която е част от СА (носещи отговорност за дистрибуцията на авточасти и монтажни връзки, които служат за ремонтни монтаж на МПС-та от Производители на оригинални атрибути (ОЕМ) и Дистрибуция на оригинално оборудване (ОЕS)) използват само проверени и сертифицирани авточасти, които се предлагат чрез дистрибутурската мрежа, посочена по-горе. Те използват услугите само на оторизирани сервизи на ОЕМ, които упражняват дистрибуция на техните части, така че опасността в техните сервизи да има неоригинални продукти. В допълнение, оригиналните авточасти, пристигащи от производителите, са тествани и тяхната надеждност и качество са гарантирани, с цел оптималната безопасност на хората, докато управляват превозните средства.

Съществува още една група на производство на авточасти, известна като авто маркови резервни части. Тази група се разделя условно на две части – реномирани маркови резервни авточасти и други маркови авточасти.

Алтернативните, реномирани авточасти в някои случаи се предлагат от същите доставчици или от други реномирани компании. Те може да не се дистрибутират с точно толкова строг процес на подписване и да са с по-лошо качество, но да са относително безопасни.

В групата „други маркови авточасти“ влиза цяла продуктова гама от маркови и немаркови авточасти, за които не може да се гарантира, че покриват необходимите критерии. Така те не са задължително с най-ниско качество или фълшиви, но се отнасят до авточасти от много по-нисък клас. Проблемът е, когато клиентът е недобре осведомен и е в ситуация, в която му се налага сам да решава дали такива части са подходящо решение за неговото превозно средство. Ситуацията се усложнява, когато пред него се твърди, че този избор ще му излезе по-евтино.

Tъй като ние, екипът на WWW.EuAvtochasti.Bgсе грижим за безопасността на потребителите, ви предлагаме да се запознаете с няколко начина, с които да преценявате дали предлаганите ви резервни части за вашия автомобил са оригинални или фалшиви.

Цена

Първият фактор, че една авточаст е фалшива е нейната стойност. Ако тя е на марка, която не е популярна и разликата в цената й е значителна в сравнение с тази на оригиналната част от известен производител, то в дългосрочен аспект може да очаквате сериозни проблеми, свързани с качеството, надеждността и сигурността на резервната част в превозното средство.

Липса на гаранция

Рисковете, които носят неоригиналните авточасти са многостранни. Фалшивите части за автомобили не се произвеждат по начин, за да отговарят на високите изисквания за изработаване, присъщи на утвърдените производители с популярни марки в тази индустрия. По този начин няма как да бъдете уверени, че те се подлагат на прецизни тестове, каквито правят SABS. От всичко това следва, че неоригиналните и със съмнително качество части като гуми, жила, спирачки и спирачни продукти, прозорци, накладки, въздушни възглавници и много други, могат да доведат до фатални последствия за вас и вашия автомобил. Не забравяйте, че всички те могат да бъдат фалшифицирани безупречно и винаги бъдете внимателни.

Монтажът на неоригинална резервна част може да причини дефект цяла система от компоненти, които са свързани помежду си.

Важно е да се знае, че съществува огромен брой неоригинални части и те могат да бъдат критични за състоянието на вашето превозно средство.

В дългосрочен аспект оригиналните части ви спестяват пари

Както обяснихме по-горе, монтирането на неоригинална част ще ви излезе по-скъпо в дългосрочен аспект. Вие може да инсталирате резервна част със съмнително качество, но докато се движите с вашето превозно средство, тя може да причини дефект, който да изисква моментаната й смяна. Закупуването отново на такива неоригинални авточасти на практика ще ви коства повече пари, защото може неколкократно да ви се налага да ги сменяте, докато оригиналната част на производител с утвърдено име ще издържи много по-дълго.

Оригиналните части са от ключово значение за гаранцията на превозното ви средство

Когато поставите в автомобила си немаркова резевна част, (например при BMW или  AUDI ), дори да имате гаранция за качество, ако се получи повреда поради фалшива част, ще се лишите от правото си на гаранция по ремонта. Този монтаж не просто ще ви ви излезе повече пари от планираното, но и ще ви послужи като опит в бъдеще да не се доверявате на части със съмнителен произход.

От topavtochasti.bg ви призоваваме да купувате части за автомобила си само от сертифицирани дистрибутори и сервизи, които предлагат само оригинални авточасти.

Те могат да покажат необходимите доказателства, че продуктите им са оригинални и ще ви осигурят гаранция за произход и качество. Ако не знаете къде има такива сервизи, може да ни се доверите и да се свържете с нас. Ние работим само със сертифизирани сервизи във всички градове на страната, при които няма опасност да попаднат неоригинални продукти.

При нужда, нашият екип ще направи проучване и ще ви предостави обективна информация за сервизите, подходящи за вас и вашето превозно средство. Така ще изберете най-доброто предложение и ще си осигурите спокойствие и комфорт.