Претоварване с токсини – DETOXANT идва на помощ

Вярно е, че в съвременния свят сме подложени на прекалено много замърсители и отрови – от външната среда. Сред тях са храната, лекарствата, тютюнопушенето и куп още други източници. Сега в условията и на COVID 19, нещата се усложняват далеч повече. Те задминават времето, когато майката Природа ни е създала, напомнят привържениците на детоксикацията. Тогава, това претоварване с токсини, намира изход с DETOXANT.

Ето, защо днешните хора трябва да вземат мерки и да помогнат на организма си в борбата с токсините. Доказват го и доста научни изследвания: например при онкоболни пациенти се откриват високи концентрации на някои отрови (поради провеждана химиотерапия), с които определено не могат да се справят сами. При тестване на мастни тъкани от доброволци в проучване на САЩ има стряскащи резултати от над 20 токсични съставки в 76% от пробите. Явно, тялото ни невинаги може да се освободи само от токсичните агенти.

DETOXANT идва на помощ

Доказани са и вредите от тютюнопушенето, пестицидите и химикалите в околната среда, които причиняват хронични заболявания. Интересно изследване, публикувано в списание Lancet, с медицинска тематика, показва, че овцевъдите, които са в досег с пестициди на основата на органичен фосфат, са много по-застрашени от психични разстройства и дори от развитие на склонност към самоубийство, в сравнение с останалите изследвани. Втората група били ловци, които не са изложени на влиянието на пестициди и токсични замърсители.

Претоварването на организма с вредни вещества, които се натрупват с времето, застрашава най-вече хора от определени професии. Сред тях са селскостопански работници, фризьори, както и проявяващите свръхчувствителност към различни химически съставки и синтетични продукти.

Кои храни имат детоксикиращ ефект?

За съжаление, повечето продукти от обичайното меню на съвременния човек пречат на естествената дарба на организма да се прочиства сам от внесените с храната токсини. Специалистите препоръчват менюто да се допълни с хранителни добавки като Detoxant.

Рафинираната бяла захар, преработените промишлено хранителни продукти (включително полуфабрикатите и готовите сладкиши, бисквити, бял хляб), алкохолните питиета, газираните напитки задръстват тялото ни и затрудняват пътя за детоксикация. Храните, които биха могли да помогнат за разтоварване от вредните вещества и задвижване на процесите за изхвърляне на токсините от организма, включват съставки като протеини от риба, пилешко месо, яйца, пресни плодове и зеленчуци, варива като леща, боб, сурови ядки и зехтин. Безглутеновите продукти като кафявият ориз, киноата и просото са също с детоксикиращ ефект. Важни са и течностите. От тях са необходими по 1,5-2 л вода или билкови чайове на ден.

Добре е да се подсили ефектът с хранителни добавки с витамини от групата В, С и Е, магнезий и селен. Повече за тях ще откриете в темата: Detoxant – мнения, преглед. Къде да купя? Каква е цената?

Колко Време да продължи режимът на детоксикация

Няма еднозначен отговор на този въпрос, защото всеки случай е индивидуален. Всичко зависи, какви са причините за натрупването на токсини в организма.

Най-общо казано, обичайната програма за детоксикация може да продължи от два дни. Тя включва, най-често разтоварващ хранителен режим, който се свежда само на зеленчукови и плодови прясно изцедени сокове или свежи шейкове. Понякога се преминава и до десет дни. Диетата изключва всички промишлено обработени храни и акцентира, върху пресни зеленчуци и плодове — сурови, на пара, варени, и продукти, богати на детоксикиращи протеини като пресни риба (на пара, варена, на скара) и яйца (варени).

Друг вид детокс режим е т. нар. елиминираща диета, която се провежда в продължение на 4 седмици. При нея се добавя Детоксант и се изключват всички продукти, установени като алергени. Това става, докато пациентът се храни по стриктно определено меню.

При хроничен здравословен проблем може да се приложи 16-седмична детоксикираща програма, която се назначава от медицински специалист и се провежда задължително под лекарско наблюдение.

За да допълните диетата и пречистването от токсини, може да поръчате продукта в официалния сайт за доставки: detoxant.me.

На всички читатели, пожелаваме да бъдат здрави във времената на Коронавирус и да търсят лекарско мнение и медицинска помощ при съмнения за някакви симптоми!