Най-честите грешки, които допускаме при теглене на бързи кредити

Казват, че микрокредитирането е само инструмент, а последствията- добри или лоши зависят единствено от начина му на използване. Добре е по-често да си припомняме това, когато възнамеряваме да заложим на услугите на фирмите, предлагащи бързи кредити.

Но нека започнем оттам, където стартират и проблемите. Да разгледаме често срещани ситуации и да отбележим основните грешки, които допускат болшинството от хората, имащи трудности при погасяването на микрокредитите.Теглене на кредит за погасяване на вноска към друг кредит

Вероятно още докато четете това, вече в главата ви се оформя съмнението, че тук има нещо нередно. Да, това е напълно абсурдно, но, оказва се, много често срещано явление. При подобен подход, нищо чудно, че има толкова много необслужвани кредити и толкова нередовни платци. Например, да разгледаме един банален случай – човек има потребителски кредит към банка, но в един момент му е невъзможно да внася пари по неговото погасяване. Вместо да отиде в банката и да разговаря с кредитния инспектор за разсрочване на дълга и съответно намаляване на размера на вноската, безразсъдно се отправя към фирмите за бързи кредити, където тегли нов заем, но на значително по-висока лихва. Да, макар и пагубен за в дългосрочен план, поне първия месец подобен абсурден начин за справяне с финансовата криза все пак проработва. Закъснението на плащанията към основния потребителски кредит е наваксано. Но идва следващият месец. Тогава освен, че пак трябва да се прави плащане по банковия кредит, предстои да се обслужва и бързия кредит. Освен, ако не чакате някакви извънредни плащания, това е наистина много глупав подход.

Теглене на кредит, когато предварително сте наясно, че няма как да го обслужвате

За съжаление, въпреки, че е ужасно нерентабилно, това понякога се оказва единственият вариант на хората да преживеят. Лошото е, че когато се тръгне по този път, вероятността да се окажете в безпомощно положение нараства лавинообразно. В подобен случай оправдано е теглене на бърз кредит, единствено в случаите, когато вече сте си намерили по-добре платена работа, но все още сте в очакване на по-високите си доходи.