Как да решим навреме финансовите затруднения

Всички се опитваме, да спестим поне малка част от доходите си – така наречените „пари за всеки случай“ или култовото „бели пари за черни дни“. Но понякога това не е достатъчно, за да живеем спокойно и необезпокоявани от финансови затруднения.

Така например, тъкмо когато си мислим, че сме овладели ситуацията, то или колата ще се повреди или пък някой от близките ще се разболее и ще трябва да се вложат доста пари за лечението му. В подобни случаи обикновено става така, че трябва да потърсите пари на заем.

Ако не се нуждаете от много голяма сума, тя може лесно да бъде заета от приятел или колега, напълно безвъзмездно, без да се притеснявате за оскъпяване и лихви.
Добър вариант, но, както вече споменахме, работи само, когато става въпрос за по-дребни суми. За всеки останал случай, когато се изисква по-голяма сума, е по-добре да се обърнем за помощ към финансова институция.

Да, в този вариант няма как да се разминете без оскъпяване, защото кредитите се отпускат срещу съответните лихви, но ако се замислим кое е по-важно, ще видим, че не е чак толкова голямо бедствие човек да вземе кредит с лихва. Все пак, нека да не забравяме, че загубите ни ще бъдат много по-големи, ако не реагираме навреме – например, ако не можем да използваме колата си дълго време, това със сигурност ще ни оскъпи живота, а ако става въпрос за болен близък, тогава пък изобщо не постои въпроса дали да търсим пари на заем, защото от здравето по-ценно няма.

Много е важно, когато търсите съответната кредитна институция, от която да изтеглите кредит, да изберете тази, която ви предлага най-добри условия. Често пъти хората се заблуждават, че става въпрос за лихвените проценти. Да, те също са важни, но не са единственото условие, поради които си струва да изтеглим кредит от тази или онази кредитна фирма. Под внимание също трябва да се вземе и бързината на получаване на кредита, както и гъвкавостта, по отношение възможностите за изплащането му.
В това отношение фирмите за бързи кредити могат да предложат доста добри оферти. При тях получаването на одобрение става за минути, а също за минути получавате и парите по сметката си. Освен това, винаги бихте могли да предоговорите условията по изплащането на заема, в случай, че те вече не ви устройват.