Имам много кредити какво да правя?

Какво да  правите когато имате прекалено много  кредити?

Когато започнат да ви се случват различни непланирани събътия и започнат да натежават твърде много на бюджета на домакинството ви, често теглите кредити. Ако в един момент започвате да чувствате, че попадате в спиралата на дълга, е добре да спрете и да помислите, тъй като кредитната задлъжнялост може да доведе до лоша кредитна история в ЦКР. Добре е да сте наясно с досието ви и ако се наложи да положите усилия за изчистването от черния списък с лоши платци. Добра идея е да се посъветвате с независим кредитен консултант, който да ви обясни какво да правите във вашия индивидуален случай.

 



Помощ имам много кредити!

Как да увеличите доходите си и да се измъкнете от дълга по-бързо? Популярен начин да намерите средства за изплащане на дълговете си е като увеличите доходите си. Как да го направите? Първата стъпка може да бъде промяна към по-добре платена работа. Ако обаче не можете да го направите – опитайте се да намерите допълнителна работа. Ако работите от понеделник до петък, втората работа през уикенда може да бъде решението. Потърсете обяви в местни портали, групи във Facebook или директно – като питате приятели или се оглеждате за обяви в района, в който живеете. Много компании, които търсят служители няколко дни или няколко часа, лепят реклами върху уличните стълбове и таблата в големите хипермаркети.

Затънала съм в кредити какво да правя?

Продажбата на вещи, от които вече не се нуждаете, може да бъде допълнителен източник на доход. Ако от детето ви са останали неизползвани учебници, книги или лаптоп – можете да опитате да ги продадете в популярни уебсайтове или в групи за социални медии. Благодарение на това ще спечелите двойно. Ще се отървете от ненужните неща и ще получите средства. Също така тенденцията да се ценят винтидж дрехи, може да е ваш съюзник – благодарение на нея може да се окаже, че старите ви кънки или анцуг имат не само сантиментална стойност, но и се харесват на други.

Също така си струва да запомните да не бягате от кредиторите. Ако имате проблем със задълженията за погасяване – свържете се с фирмите, в които имате заеми. Някои от тях ще ви дадат възможност да разпределите дължащата сума за по-дълъг период от време или да не плащте допълнително. Във всички случаи, повечето заемозатели ще се съгласят да преговарят с вас, тъй като те нямат интерес да ви загубят в бъдеще. Не забравяйте, че препращането на дело до компания за събиране на дългове или съдебен изпълнител включва допълнителни разходи за вас.

Отървете се от бързите кредити

След като успеете да се измъкнете от дълга – уверете се, че ситуацията няма да се повтори в бъдеще. Когато се появят отново неочаквани разходи, се обърнете към фирма за бързи кредти онлайн с по-дълъг срок на погасяване, като този, предлагани в  платформа parite.bg. Благодарение на възможността да го разпределите на множество вноски, той няма да натовари бюджета ви толкова, колкото заемите за по-кратък период, които са и с висока вноска.