Как да взема кредит от европейска банка

Стъпки как да вземем кредит от европейска банка!

Ако се чудите как с взема кредит от европейска банка, трябва да направите това:

  1. Докажете, че имате нормален източник на доходи. Това може да бъде работа или бизнес или друг законен доход;
  2. Покажете своята платежоспособност. В този случай това означава, че трябва да предоставите документи за собственост или определени активи, с които разполагате;
  3. Ако е взета ипотека, тогава трябва да имате собственост на територията на Европейския съюз.

Какви документи са необходими?

Ако сте решени да получите заеми от европейска банка, трябва да се погрижите за събирането на следните документи:

  1. Идентификация. Документ за самоличност на европейска държава;
  2. Документи, доказващи вашия доход. Естествено европейски модел
  3. Документи за собственост. Ако заемът е малък, тогава имотът не е необходим. Малки заеми се дават само ако лицето има активи;
  4. Гаранция за жители от всяка страна от ЕС. Понякога може да се наложи.

Започнете да кандидатствате за заем в Европа. Не забравяйте, че е безсмислено сами да се свързвате с банката по този въпрос, с изключение на тези, които вече имат положителна кредитна история в европейските кредитни институции. Вземете писмо от обслужващата ви банка, което потвърждава вашата платежоспособност.

Отворете сметка в чуждестранна банка, където планирате да вземете заем. Подгответе предварително пакет документи, удостоверяващи вашата самоличност и вашите доходи. Също така гаранция от реномирана компания, физическо лице или кредитна институция няма да навреди.

Ако възнамерявате да вземете заем за недвижими имоти, препоръчително е да изберете компания за недвижими имоти като посредник, а в случай на потребителски заем или заем за закупуване на бизнес, тогава се свържете с чуждестранна консултантска компания. В този случай посредникът трябва да докаже доходите си, тъй като самият заем се изготвя за него, а вие сте платецът.

Подайте молбата си за заем в Европа, която се разглежда в рамките на една седмица. След като бъде взето положително решение, вие и посредникът ще бъдете поканени в банковия клон за подписване на договора за заем.

Виж още на: https://album.bg/category/krediti/