Бърз кредит при лошо кредитно минало

Бърз кредит при лошо ЦКР

Вероятно всеки от нас е попадал в ситуация, в която спешно му трябват пари. Абсолютен факт е, че парите управляват света в днешно време – за да си закупиш жилище или автомобил ти трябват пари, за да се грижиш за семейството си също, дори, за да се лекуваш. Навсякъде около нас има пособия, които рекламират и ни представят условията на бързи кредити. Те обещават пари на мига и всъщност доста хора прибягват до този момент. Защо? Защото по този начин си спестяват срам и неудобство да искат пари от близки, а за сметка на това по изключително улеснен начин се сдобиват с такива чрез подобни институции.

 


КАНДИДАТСТВАЙ ЗА КРЕДИТ ТУК >>


Ако си решил да кандидатстваш за кредит и се чудиш какво точно трябва да знаеш, ето някои основни неща:

-Кредитна история. При всички случаи тя трябва да бъде светла и добра. Тук се има предвид, че ако сте имали заем в миналото и сте бил нередовен във вноските, пропускали сте месеци и т.н., то вие не сте надежден. Независимо дали кандидатствате в банкова или небанкова институция, това ще бъде проверено. Ако имате лошо кредитно минало, трудно ще получите желаната сума.

– Съществува един информационен регистър, поддържан от БНБ, наречен Централен кредитен регистър. Кредитните институции имат достъп до него и той им дава информация за кредитното минало на физическото лице, което кандидатства – дължи ли то суми в други институции или дружества

– Не допускайте да се бавите с вноските, ако вече имате заем. Ако сте коректни тогава, това ще отвори възможността и за в бъдеще да се възползвате от подобни услуги без проблем

– Дори и да имате лошо кредитно минало, това не заличава завинаги възможностите ви за заем. Въпреки това обаче, условията в този случай ще бъдат доста неизгодни. Те ще включват или доста висока лихва, или кратък срок на изплащане и на последно място повече поръчители.