Кредит по време на майчинство

Kредити в период по майчинство

Кредитът при майчинство е опция за получаване на заем по електронен път. Това е много лесен и удобен начин да се сдобиете с финансови средства, когато имате малко бебе. Във всички случаи, този кредит за жени онлайн е и по-бърз, а когато една майка е с малко бебе, то тя цени времето си и скоростта на получаване на средствата без да напуска дома си и осигуряват комфорт. Така не губите време да обикаляте физически офиси на кредитори и да носите купища бумащина. Благодарение на улеснените с ипроцедури, кандидатстването, одобрението и усвояването на желаната сума стават само за няколко часа. Това може да е времето, докато детето спи, ако разполагате с мобилно или фиксирано устройство, поддържащо Интернет.

 


КАНДИДАТСТВАЙ ЗА КРЕДИТ ТУК >>


Кредит за жени в майчинство се получава трудно, но не е невъзможно

Раждането на дете е момент, който остава в спомените на членовете на цялото семейство като един от най-вълнуващите  в живота въобще. В същото време, той може да е свързан и с много разходи в различни направления. Това може да са разходи за ремонт, закупуване на мебели и обзавеждане, по-голям автомобил, специални стоки за бебето и други. Всички тези разходи може да доведат до нужда от теглене на заем.

В момента, в който майката започне да получава издръжка за майчинство, държавата се грижи за нейното обезщетение за срок от 410 дни на стойност от 90% от средното брутно възнаграждение по трудов договор през последните 2 год. След това й се полага още една 1 год. има право на предвиденото от държавата минимално обезщетение.

От тук следва, че ако една майка на бебе до 1 год. е получавала голямо работно възнаграждение, то найното обещетениет може да е по-голямо от трудвото възнаграждение на много жени. Въпреки това, жените, които не са в майчинство получават по лесно заем от майките с голямо обезщетение.

Каква е причината?

Това се дължи на факта, че кредитните организации не желаят сумите, които отпускат да се погасяват от обезщетието, тъй като го мислят за неприкосновено. Докато трудовата заплате е гаранция, че едно задължение ще бъде погасено, то майчинството не е. Трудовото възнаграждение по договор може да се запорира от фирмите кредитори пре просрочия и нежелание от страна на клиента да погасява месечните вноски, а обезщетението при майчинство не може.

Какво ще се случи, ако кандидатствате от банка?

Някои кредитни консултанти в банките съветват в такива случаи заемът да се изтегли от близък на майката. Титуляр може да бъде неин приятел, съпруг, родител, брат или сестра. В други може да се отпусне определен кредит, но той да е с по-нисък размер. В случай, че имате поръчител, той може да гарантира пред заемодателя, че ако вие не можете да ни внасяте месечните вноски, то той ще го прави вместо вас. И в двете ситуации доходите на втория човек или поръчителя следва да са достатъчно големи и да бъде с добър кредитен статус, който ще бъде прорверен в ЦКР от фирмата кредитор. Но това са ситуации, които са хипотетични, отколкото принципни, тъй като банките едва ли ще одобрят една такава заявка.

Кои институции отпускат заем на жени в майчинство?

Такива кредити отпускат единствено кредитните компании. Условията им не са така високи, както при банките. Единственото изискване на фирмите е да не кандидатствате за много голям заем, тъй като по начало техните кредитни продукти са с по-малък лимит. Въпреки това, ако вашите нужди са да усвоите средства в размер на 2 000 или 3 000 лева, а целта на кредита не може да чака да се върнете на работното си място и да започнете да изкарвате повече пари.