Рисковите кредити за стартапи

Постоянно се наблюдават оплаквания от стартиращи бизнеси, че не могат да вземат бизнес кредит, за да започнат развитието си. Самите кредитори ги смятат за много рискови кредити и те много трудно отпускат такива. Защо се случва така?

 


КАНДИДАТСТВАЙ ЗА КРЕДИТ ТУК >>


Кредиторите се притесняват, че на стартап компаниите им липсва опит в бизнес начинанията. Това пък е свързано с липсата на управленски опит, което притеснява банките. Липсата на стабилна клиентска база също ги кара да стоят далече от стартиращите компании. В тази ситуация „Параграф 22“, банките са номер едно да измислят причини защо да не отпускат кредити на новоизгряващи фирми. Това не значи, че трябва да се спирате пред това, особено ако имате креативни идеи и потенциал за развитие.

 

Един от начините е да намерите кредитори, които са склонни да разговарят и естествено да сте достатъчно добри да ги убедите. Тоест трябва да ги убедите, че имате план как да внесете капитал в бизнеса, с какво разполагате и с какво допринасяте за бизнеса си. Разкажете за начина на управление и изобщо за всички неща, с които бихте ги впечатлили, така че да ви повярват. Ако и този път не успеете, потърсете инвеститор. Това показва световната практика при стартапите.