Как да сравним всички кредити и какво да гледаме преди да направим избор

Първият знак за сравняване на кредитите е лихвеният процент, но също така трябва да се вземе предвид и срокът им на погасяване. Ако този период е твърде дълъг, няма значение колко е минималният годишен процент, защото за няколко години ще преплатите процента повече от веднъж. И обратно: с кратък падеж не можете да се страхувате от висок интерес, тъй като е възможно за няколко месеца да платите само част от годишната комисионна.

 



Ако нямате достатъчен опит в получаването на заеми и не можете обективно да оцените условията на няколко кредитора, можете да използвате удобния онлайн калкулатор за заем . Такъв асистент присъства в много онлайн услуги или в онлайн банкирането на конкретен кредитор. След като зададе основните параметри за всеки заем и можете да закарате няколко от тях там, калкулаторът ще изчисли всяка оферта и вие ясно ще разберете кой от тях е най-печеливш.

В редица критерии за избор на кредити или при сравняването им не може да се пренебрегне кой точно иска да ви „помогне“ финансово. Най-благоприятните условия за погасяване могат да бъдат създадени от банки, последвани от микрофинансови институции и след тов заложни къщи. На последно място по прозрачно погасяване бяха частните инвеститори, които почти винаги изоставят първоначалните условия и впоследствие променят своите лихви или падежи.

Препоръки за правилното сравнение на кредитите

Ние оценявамекредита според най-важните критерии: падеж, размер на кредита, годишен лихвен процент.

Научете за програмите за лоялност за кредитополучателите, които получават кредит за първи път. Много банки предлагат специални условия за нови кредитополучатели с чиста кредитна история.

Вижте специални условия, промоции и други изгодни оферти от заемодателя. Възможно е именно вие да попаднете в групата на тези кредитополучатели, които могат да се възползват от тази оферта.

Разберете кой от кредиторите може да ви предостави заем в момента. За целта следвайте онлайн инструкциите, за да оцените правилно възможностите си.

Преди да започнете да сравнявате различни кредитини оферти от различни кредитори , трябва да изберете какъв вид заем ви е необходим: потребителски, целеви или бърз.