Кредити за нередовни платци

Условията за бързи кредити за нелоялни кредитоползватели могат да варират от една кредитна компания на друга. Конкуренцията на пазара е много интензивна, доста често се появяват нови компании, които се опитват да се наложат чрез много агресивни оферти. Фирмите за бързи кредити у нас се възползват от по-спокоен надзор от БНБ, което им позволява много повече иновации. В същото време, те винаги са внимателни към най-новите тенденции в западноевропейските страни и бързо внасят решения, които се оказват популярни в чужбина. Следователно в небанковия сектор ще намерите всякакъв вид продукти от всякакви компания, специализирани в определен вид заеми.

 



Продължителността на небанковия кредит обикновено е няколко седмици, но някои компании приемат договори за по-малко от един ден. Съществуват и дългосрочни кредити за нередовни платци, като например за повече от година, но те са рядкост и обикновено изискват по-големи гаранции.

Що се отнася до стойността на договора, тук също няма ограничения. За разлика от банките, небанковите институции са готови да ви дадат както много малки, така и много големи суми. В повечето случаи договорите се сключват за суми до 2 или 3 000 лв. Интересна иновация е кредитът на вноски. Не става въпрос за изплащане на вноски, а за това, че получавате достъпа до парите на няколко етапа. По принцип вие се споразумявате за максимална сума, от която можете да изтеглите колкото искате, когато се нуждаете и да върнете парите, когато можете. Така плащате само за парите, които реално сте използвали.

Това, което най-добре ще ви помогне да се ориентирате на кредитния пазар е ГПР. Освен това фирмите разполагат на своите електронни платформи с електронни калкулатори. Ако сте попаднали в черния списък на ЦКР като нередовен платец и искате бърз кредит, използвайте онлайн симулатора, който съществува на уебсайта на всяка компания, за да знаете какво точно да поискате. Небанковите институции рекламират доста агресивно навсякъде своите продукти, но най-добре е внимателно да прецените сами кое е най-доброто предложение за вас. Ако ви е трудно, по-добре се доверете на независим кредитен консултант.