Кредитни посредници и с какво могат да бъдат полезни

Най-добре е да проучите офертите на кредитните компании сами. Когато имате проблеми с проучването на предложенията за заем на кредитния пазар, е най-добре да се обърнете към независим кредитен посредник или кредитен консултант.

Попълването на заявление за експертен заем или онлайн спешен заем е един от най-бързите начини да спечелите пари, дори да имате лоша кредитна история. Малките суми са рядкост за банките и тук на помощ на обикновените кредитополучатели, попаднали в затруднена икономическа ситуация, подават ръка фирмите за бързи кредити. Те отпускат заеми дори на хора с влошена кредитна история. Недостатък е обаче лимитът, който е ограничен и кредитополучателят не може да изтегли колкото иска, а кредиторът определя колко е готов да заеме. Когато получава заем, кредитополучателят трябва да е уверен в своята кредитоспособност.

 



Обикновено кредитните компании не правят проверка на кредитното досие на своите клиенти. Банките от друга страна са длъжни и тяхната дейност е регламентирана с изричното условие да не отпускат заеми на рискови клиенти, които в миналото са допускали просрочия на плащания по заеми. Фирмите за бързи кредити, напротив,  извършват такъв контрол само за големи суми и за заеми за бизнеса, но това не е нашия случай.

Ако решите да изтеглите кредит и не сте сигурни как точно да намерите най-подходящия кредитор и кредитен продукт за вас, може да се обърнете към бизнес посредници. Те ще ви упътят най-добре, но ще трябва да доплатите.

Според експертите обвързването с такива посредници може да ви помогне да вземете най-компетентното финансово решение.

Не бива да се бърка съдействието от независим кредитен консултант с услугите на хора, които твърдят, че уреждат кредити. Такива хора обещават съдействие при получаване на заем, въпреки че просто изпращат молби до банки на случаен принцип. Има такива, които подкупват банкерите, но това вече е престъпление и очевидно е опасно да се забърквате в него. Ако такива нелицензирани частни лица ви предлагат фалшиви удостоверения или документи, знайте, че става въпрос за обикновени измамници и обвързването с тях би било престъпно деяние. Не е рядкост такива квазипосредници да поискат комисионна за услугите си предварително и, ако не ви бъде отпуснат заем, няма да ви върнат парите от комисионната. Има и случаи, в които хората се страхуват да се свържат с правоприлагащите органи, защото са им дали “комисионна” да получават фалшиви документи”.

Освен това те взимат процент от сумата на заема, която пада върху раменете на кредитополучателя и това понякога става причина за невъзможността кредита да бъде изплатен навреме. Така гражданите, доверили се на хора, които уреждат кредити, попадат в капана на дълга.