Трябва ли да вземете личен кредит за бизнеса си?

Намирането на финансиране на малкия бизнес може да бъде труден, противодействащ процес. Почти винаги е по-лесно да вземете бизнес заем, когато имате солидна история на успех в бизнеса. Но какво да кажем, когато се нуждаете от финансиране, за да помогнете на бизнеса си?

Когато бизнес кредит е трудно да се вземе, естествено е да обмислите да вземете личен кредит и да използвате тези средства като капитал за вашия бизнес. И докато можете да направите това, въпросът е трябва ли да го правите?

 



Как работят личните заеми за бизнеса

Тъй като личните кредити наистина са лични, начина, по който използвате капитала, който получавате от заема, зависи много от вас. Бизнес кредиторите искат да видят солиден план и познания за индустрията, в която се намирате, преди да одобрят финансирането ви, но личните кредитори просто трябва да се чувстват сигурни, че ще изплатите финансирането. Възможността да се класирате за личен кредит ще зависи до голяма степен от личните ви финанси и кредитната история. Добрият кредитен рейтинг може да докаже, че имате солидна история на извършване на вашите кредитни плащания навреме и изплащане на дължимите от вас дългове.

Недостатъкът тук е, че ако нямате добър кредитен рейтинг, може да имате късмет, когато става въпрос за използване на личен заем за финансиране на вашия бизнес.

Кога да използваме бизнес финансиране

Ако сте работили активно, печелите и имате конкретна нужда от вашия бизнес, най-вероятно има смисъл първо да продължите с финансирането на бизнеса.

Ако значителна сума пари – обикновено повече от 50 000 лева – личният заем може да не покрива вашите бизнес нужди и бизнес финансирането може да е по-добър начин да постигнете финансовите си цели.

Що се отнася до финансирането на бизнеса, кредиторите ще вземат предвид времето ви в бизнеса и бъдещия потенциал, вашата кредитна история и финансовите средства на вашата компания. Ако отговаряте на условията за финансиране на бизнеса, често е по-добрият начин да финансирате бизнеса си. Но ако едва започвате, личният заем може да бъде ценен инструмент за покриване на нуждите на вашия бизнес.